Archive for Ekim 2016

Samsung, Galaxy S8 sızıntısı istemiyor!

Samsung, Galaxy Note 7 sonrasında mobildeki itibarını kurtaracak olan Galaxy S8 hakkında hiçbir sızıntının olmaması için çalışıyor. Şirket, operasyonel gizliliklerin sızmasının geri dönülemez sonuçlara sebep olacağının, şirket için büyük finansal risk oluşturacağını vurgularken, iş ortaklıklarının bozulabileceğinin ve güven kaybı yaşanabileceğinin altını önemle çizmiş durumda. Bakalım şirket bu konuda başarılı olabilecek mi.

Oyuncular için Tinder çıktı!
GamerBase, yani oyuncular için Tinder, size oyun zevkleriniz benzer insanlarla konuşma, tanışma şansı veriyor. GamerBase, yani Oyuncular için Tinder son günlerin en gözde uygulaması olmayı başardı. Bu ilginç uygulama sayesinde oyun zevkleriniz benzer insanları kolayca bulup, onlarla arkadaşlık kurabileceksiniz. GamerBase'in şimdiden popüler olmasına kesin gözüyle bakabiliriz.

Yeni MacBook Pro ile USB girişine elveda!
Daha önce iPhone 7'de 3.5 mm'lik kulaklık girişi olmayacağını söyleyen ilk kaynak olan Japon web sitesi Macotakara, şimdi de yeni MacBook'larda geleneksel USB Tip-A girişinin olmayacağını söyledi. En son çıkardığı MacBook modellerinde USB Tip-A girişini kaldıran ve sadece bir tek USB-Type C girişine yer veren Apple, yeni MacBook Pro için de benzer bir strateji izleyebilir.

Google Pixel XL yok sattı!
Google Pixel akıllı telefon ailesinin büyük ekranlı üyesi Pixel XL ön sipariş sürecinde stoklarda tamamen tükendi. Phone Arena’nın haberine göre, Google’ın kendi markasını üzerinde taşıyan ilk akıllı telefonları dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve Google Store’da birçok renk ve model tükendi. Bu noktada şirketin ilk iki günde televizyon reklamlarına 3.2 milyon dolar ödemesinin oldukça faydalı olduğu düşünülebilir.

Kavisli Ekrana Sahip HTC 11 Geliyor!
Akıllı telefon pazarının yıldızlarından biri olan HTC, çift tarafı kavisli ekrana sahip yeni akıllı telefonu HTC 11’in konsept videosu yayınlandı. Şirketin son amiral gemi modeli akıllı telefonu HTC 10’u tanıtmasının ardından daha ay 6 ay kadar bir süre geçti. HTC’nin Ocean konseptine uygun devam modeli HTC 11 hakkında herhangi bir bilgi gelmedi ancak bazı söylentiler konuşulmaya başladı. Hatta bugün Tech Configurations tarafından yayınlanan konsept fotoğraflara baktığımızda cihazın çift tarafı kavisli ekrana sahip olduğunu görüyoruz.


  • Samsung Galaxy TabPro S Gold Edition Duyuruldu
  • Red Dead Redemption 2 Duyuruldu!
  • Note 7 ile Uçağa Binene 10 Yıl Hapis Cezası Geliyor!

Bu Haftanın Özeti!

Posted by : Yondaime
18 Ekim 2016 Salı
1 Comment
Clash of clans 3 saat önce yeni güncelleme detaylarını paylaştı. Hem bazı asker seviyeleri hemde bazı savunmalarda yeni seviyeler göreceğiz. Bunlardan başlıcaları;


Büyücü 7.seviye (BB 10) ** 6.seviye büyücü artık 9.seviye BB açık (Önceden 10.BB)
Gizli Tesla 9.seviye (BB 11)
Bebek ejder 5.seviye (BB 11) **4.seviye bebek ejder artık 10.seviye BB açık (Önceden 11.BB)
Havan 10.seviye (BB 11) ** 8-9.seviye havanların hasarları arttı

Diğer yeni 11.seviye BB yükseltmeleri

  • Ejderha 6.seviye
  • X-yayı 5.seviye
  • 25 tane duvar eklendi

Clash of Clans Ekim 2016 Güncellemesi!

Posted by : Yondaime
4 Ekim 2016 Salı
0 Comments
Fourier serisi ve analizi nedir, nasıl bulundu?

Joseph Fourier (1768 - 1830)
Fransız fizikçi ve matematikçi Joseph Fourier, sinüsoidal olmayan ama periyodik bir fonksiyonun sinüs ve kosinüslerin sonsuz toplamı biçimde yazılacağını ifade etmiştir. Daha doğrusu sinüsoidal olmayan periyodik bir fonksiyonun genliği ve frekansı birbirlerinden farklı olan sinüsoidal dalgalara ayrılabileceğini belirtmiştir.

Joseph Fourier bu teoremi ilk olarak metal çubuk veya levhadaki ısı denklemlerinin çözümü için kullanmıştır. Isı denklemi diferansiyel bir denklemdir ve çözümü zordur. Fourier bu denklemi basitleştirerek sinüs ve kosinüsleri katsayılarla birbirine ekleyerek karmaşık bir ısı kaynağı oluşturmak hedefindeydi. Bu denklemlerin belli katsayılarla sonsuz toplamına da Fourier Serisi adı verilmektir.

Ancak J. Fourier bu teoremi ısı denklemlerine uyguladıktan sonra görülmüş ki teorem, daha geniş periyodik fonksiyonlara uygulanabilmekte. Euler, Jean le Rond d'Alembert ve Daniel Bernoulli’de bu teoremi daha da geliştirerek Fourier serilerinin modern halini almasını sağlamışlardır.

Bir fonksiyonun Fourier serisine açılabilmesi için gerekli şartlar neler?

Fonksiyonu Fourier serisine açmak için ilk önemli şart fonksiyon periyodik olmalı. Yani fonksiyonun bir periyot değeri olmalı ki belli periyot aralıklarında tekrarlanmalı. Ek olarak sonlu sayıda süreksizlik barındırmalı, sonlu sayıda maksimum ve minimum noktaları olmalı ve fonksiyonun ortalama değeri de bir sonlu değer almalı.

Fonksiyonum önceki soruda belirttiğimiz şartları sağladı. Fonksiyonu Fourier serisine nasıl açacağım?

Fourier serisinin açılımı aşağıdaki şekildedir:
Seriyi açarsak şu hali alır:
Burada A0, fonksiyonun ortalama değeridir. Sabit bir değerdir. Örneğin bir gerilimin veya akımın harmonik analizini yapacaksak gerilim veya akımın ortalama değeri A0 :
Sistemimiz sinüs ise ortalama değer sıfırdır. Bazı literatürlerde sabit terim A0/2 olarak da alınır. Eğer böyle alınırsa ortalama değeri yani sabit terimi bulurken formülün başındaki 1/T yerine 2/T yapmamız gerekmektedir.

Serideki diğer An ve Bn değerlerinin formülü de aşağıdaki verilmiştir:
“1” indisi ile gösterilen birinci terime, temel bileşen adı verilir.  Temel bileşen aynı zamanda tam sinüsoidal dalgaya karşılık düşen dalgayı  belirler. 2, 3, 4,..., n indisi ile gösterilen bileşenlere ise harmonik adı  verilmektedir. A1, A2, A3,….., An, B1, B2, B3,….., Bn  f(t) fonksiyonunun Fourier katsayılarıdır. Yine serideki n değeri ise 1, 2, 3,...,n (pozitif tam sayı) şeklinde giden harmonik mertebesidir.
Harmonik analizinde Fourier serisinin önemi nedir?

Bilindiği gibi elektrik şebekemiz sinüs şeklinde. Günümüzde güç elektroniği teknolojisinin gelişmesiyle yarı iletken elemanları çok kullanır olduk. Yarı iletken elemanlar şebekemizde harmoniğe sebep olabilirler. Ayrıca şebekenin yükünün büyük bir bölümünü elektrik motorları kapsamakta. Yine elektrik motorları ve motor sürücüleri (içinde bir çok yarı iletken bulundurması sebebiyle) şebekeden harmonik içerikli akımlar çeker.

Sistemin ne tür harmonikler yarattığını öğrenmek çok önemli. Harmonikli fonksiyonlar kompleks fonksiyonlardır ve çözümü zordur. İşte burada yardımımıza Fourier analizi koşar. Harmonikli fonksiyonun nerelerde kaçıncı harmonik yaptığını öğrenmemiz gerekebilir. Özellikle şebekede ve transformatörlerdeki harmonik bileşenlerini analiz etmek için Fourier serisini kullanıyoruz. Fourier serisi sayesinde harmonikli bir gerilim veya akım fonksiyonunu (fonksiyon periyodik tabiki ama harmonikli yani bozuk bir sinüs gibi düşünebiliriz) farklı genlikte ve frekansta sinüs ve kosinüslerin toplamı biçiminde yazarak hangi anda nasıl bir harmonik yaptığını öğrenebiliriz.

Fourier serisi başka hangi alanlarda kullanılmaktadır?

Fourier serisi elektrik ve elektronik mühendisliğinin yanında makine mühendisliğinde, haberleşme alanında, titreşim analizinde, akustiklerde, sinyal işlemesinde, tıpta ve hatta fizikte kuantum mekaniği gibi geniş bir bilim-teknoloji yelpazesinde kullanılmaktadır.

Fourier Serisi nedir, Fourier Serisi Hakkında bilgi, Fourier Serisi kullanıldığı yerler, Fourier Analiz nedir, Fourier Analiz hakkında bilgi, Fourier Analiz uygulamaları, Fourier Analiz kitabı, Fourier Analiz pdf

Fourier Serisi

Posted by : Yondaime
3 Ekim 2016 Pazartesi
0 Comments

- Copyright © 2013 Garip Yazılar - Shiroi - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -